Sunday, June 3, 2012

Mobilen tekeminen


Jo ennen äitiysloman alkua olin päättänyt tehdä itse vauvan huoneeseen mobilen. Siis sellaisen katosta roikkuvan härpäkkeen, en puhelinta niinkuin Douda näyttää jatkuvasti edelleen sanan mobile ymmärtävän. Suunnitteleminen on toki aina helppoa mutta toteutus voikin viedä sitten ”vähän” enemmän aikaa. Netistä selailemalla etsin itselleni inspiraatiota helpon ja edullisen mobilen tekemiseksi ja kiinnostuin origameista. Ei siis muuta kuin papereita ostamaan ja kurjen taitteluohjeita googlettamaan!  


Kurjen lisäksi päätin taitella myös ”paku-paku” origameja jotta mobileen tulisi mukaan erilaisia muotoja ja kokoja. Ala-asteella kyllä kutsuimme näitä ihan jollain muulla nimellä mutta en muista kuollaksenikaan millä! (Näillä ennustettiin mm. tulevat poikakaverit)

Koska suurin osa papereista oli yksivärisiä, päätin napata pensselin siroon käteeni ja tehdä pientä koristelua itse. Varoitus! Ei suositella heikkohermoisilla tai niille joilla raskaana on taipumusta mielialanvaihteluille, meinasi nimittäni muutama paku-paku lentää ruttukasana roskiin kun hermot eivät tahtoneet riittää yksityiskohtaiseen ja aikaa vievään räpeltelyyn (tässä yksi syy miksi tämän DIY projektin valmistuminen venyi).


Sitten pitikin keksiä mistä origamit laittaisi roikkumaan. Etsin kaikki art & craft liikkeet läpi toivoen, että olisin löytänyt joko  ison puisen renkaan tai paksua vahvaa rautalankaa mutta turhaan. Epätoivoisena kiertelin läpi rautakauppoja ja sisustusliikkeitä kunnes törmäsin risukasaan. Kyllä, risukasaan. Tiedättehän niitä vänkyröitä pitkiä ”sisustuskeppejä” jotka on maalattu mustaksi tai valkoiseksi tai vaikkapa vaaleanpunaiseksi? Muutama risu sahalla katki, äidin kanssa siiman kiinnitykset (äiti toi siiman Suomesta asti), origamien sitominen ja voilà – mobile on valmis! Vain vajaa kuukausi sen aloittamisen jälkeen! ;)  

Origami imetystuolin yläpuolella

Origami vauvan näkökulmasta


4 comments:

  1. Aivan mahtava! Olispa itelläkin käynyt mielessä raskausaikana tehdä tuollainen! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :) Onneksi tuo meidän vauveli nyt on ootatuttanu itteään sen verran pitkään että ehti saada valmiiksikki!

      Delete
  2. Replies
    1. Kiitos! Vasta nyt on tosin piikakin alkanut tuosta innostumaan, aiemmin ei ole tainnut kunnolla nähdäkkään mitä siinä yläpuolella killuu :)

      Delete