Monday, May 28, 2012

Good morning sunshine!


Voiko ihanammin päivä enää alkaa
Onko ihanampaa aamua kuin tää

Irlannin aamuaurinko herättää tämän herkkäunisen mamman aamuisin jo ennen kuutta, mutta väsymys ja raskas olo aina ankkuroi minut sänkyyn kiinni. Siispä naamio silmille, kyljen vaivalloinen kääntäminen (mikäli ei ole pakko käydä vessassa tässä vaiheessa) ja unia jatkamaan. 

Kun sitten vihdoin muutaman tunnin päästä en enää saa nukuttua koska hikoilen kuin pieni sika, alkaa mahassakin kurnimaan jo siihen malliin, että jääkaapille pitää mennä puolijuoksua mättämään jotakin suuhun. 


Pyrin aina aamuisin juomaan kupillisen vadelmanlehtiteetä (suositeltu sairaalani raskausinfokirjasessa). Joskus saattaa mukaan lorahtaa hituisen kermaa ja hunajaa jos olen todella nälkäinen. Aamupahoinvointi oli hyvän aikaa tauolla raskauden puolivälissä mutta nyt on TAAS alkanut tulemaan pientä oksetusta jos menen kauhomaan kokonaisen kulhollisen muroja heti herätessä. Tee sen sijaan ”valmistelee” mahan tulevaa aamupala varten eikä minulla ole sen jälkeen mitään oloja. Mitä nyt vaan malttamattomana yritän hitaasti siemailla teetä vaikka samalla tekisi jo mieli rouskuttaa all branea maito suupielistä valuen..

Croissantit ovat mielessäni ihanana muistona Ranskassa nautituista aamupaloista ja kauniin ilman kunniaksi päätin antaa itselleni luvan aloittaa aamun tällä herkullisella suolaisella leivoksella. Mukaan muutama siivu emmentaalia ja leikkeleitä, nam! 

Koska aamu alkoi mukavasti lämpimänä päätin nautiskella aamupalaksi myös viileää kreikkalaista jugurttia marjojen ja hunajan kera. Lopuksi vielä napsaisin muutaman herkullisen mansikan ja aamupalan huuhtelijana toimi kylmä lasillinen mango-appelsiinimehua. 

Ei ihan joka päivä jaksakkaan nähdä tällaista vaivaa ja kohta tuskin tuolle tulee olemaan edes aikaa vauvan kanssa. Olkoon tämä minun juhla aamupalani nyt kun TJ1 laskettuun aikaan!


1 comment:

  1. nammm mikä aamupala! voidaan tehdä sit sulle ( ja meille:D) samanalisia juhla-aamiaisia vaikka joka päivä, ku ollaan siellä :P

    ReplyDelete