Thursday, May 3, 2012

Vauvan huone part 1


Vihdoinkin alkoi täällä taas aurinko vähän paistamaan ja siitä sain energiaa järjestellä vauvan huoneen lähestulkoon valmiiksi. Tärkeintä oli saada huone siihen kuntoon, että pystytään sitten vauvelin vaipanvaihdot ja imetykset hoitamaan rauhassa ilman, että joka nurkka on täynnä laatikoita tai työkaluja (kuten alla olevassa kuvassa). 

Halusin ehdottomasti vauvan huoneeseen väriä, joka lämmittää ja piristää. Doudan kanssa piti vähän kättä vääntää, mutta sain kuin sainkin haluamani – oranssin seinän! :) Maali on Crownin matta Easy Clean ja väri on Orange Squash. Eli sitten joskus, kun taapero pääsee tutkimaan pinnasängyn ulkopuolista maailmaa, on ainakin seinille ilmestyvät sotkut helpommin siivottavissa!



Toivon, että tällä paikalla pääsen viettämään pitkät tovit vauvaa imettämässä. Imetystuolina toimii Ikean Pello nojatuoli. Nojatuolin takana nurkassa roikkuu Dremageniin raskaus- ja imetystyyny. Raskauden alussa tyynystä oli paljonkin apua nukkuessa, kun miellyttävää asentoa ei tuntunut helposti löytyvän. Nyt on tyyny mielestäni jo vähän liian pieni nukkumisen helpottamiseen (yöllä tulee muutenkin heräiltyä ja kääntyiltyä paljon useammin, jolloin tyyny olisi vain tiellä), joten nyt se odottaa seuraavaa tehtäväänsä toimia imetystyynynä. Joululahjaksi saatu Mauri Kunnaksen Vauvakirja on alkanut saamaan sivuilleen jo mukavasti tekstiä, mutta vielä menee useampi vuosi ennen kuin kaikki sivut on täytetty :)  

Pikkuisen harmittaa tuo vaaleasta seinästä rappautunut maalin pala..  :( Oranssia maalatessa tuli käytettyä ”huonoa” maalarinteippiä, joka olikin niin tehokas, että repi toisen seinän maalit mukanaan! Toiste ei samaa virhettä tehty, vaan ostin parempaa ja leveämpää teippiä kakkoskerroksen maalaamista varten. Damn you Tesco ja halvat tuotteet!


Tässä sekä isälle että äidille varmasti tutuksi tuleva paikka: Hoitopöytä!
Hoitopöytä on ostettu Mamas & Papasilta ja kuuluu Rialto sarjaan. Pöytä oli suhteellisen edullinen, kun ostimme mukaan saman sarjan vaatekaapin ja pinnasängyn. Sitten kun vaipanvaihdot ovat historiaa, voi tuon yläosan ”vaihtopisteen” liu’uttaa pois ja hoitopöytä toimii ihan normaalina lipastona. Seinällä olevat kukkakoukut ovat huuto.netistä hankittu muutamalla eurolla - siitä se idea oranssiin seinäänkin taisi lähteä :) Muumikalenteri tuli hankittua Suomesta jo joulukuussa ajatuksena pistää se lastenhuoneeseen. Mikäs sen parempi paikka kun hoitopöydän päällä – ei varmasti pääse hajamieliseksi menemään, kun aina vilkaisee vaippaa vaihtaessa kalenterista tulevat menot ja nimipäivät! Ruokalappu on Ranskan tuliaisia ja kaikki lelut ovat tulevien tätien terveiset Suomesta :) Täytyy hehkuttaa tuota pientä munaa, joka näkyy hoitoalustan takana. Kyseessä on Gro Egg,  joka väriä vaihtamalla kertoo huoneen lämpötilan ja toimii samalla kätevästi yövalona! Irlannissa kun on monesti ongelmana asunnoissa käyvä veto, niin tuon munan avulla pääsee nopeasti perille siitä, onko lapsen huoneessa mahdollisesti liian kylmä.

P.S. Kuten otsikossakin lukee, on tämä vasta part 1 ;) Jatkoa vauvan huoneesta seuraa jahka saan muutaman DIY projektin hoidettua!

LA 29.5. - Pikku owl jo odottelee kaimaansa :)

No comments:

Post a Comment