Sunday, May 6, 2012

Keittiö on kodin sydän


Uuden kotimme keittiö oli ensimmäinen asia, mihin asuntonäytössä ihastuin - Avara, valoisa, paljon kaappeja. Edellisessä asunnossamme emme tykänneet pitää verhoja paljoa auki ikkunasta tuijottavien naapureiden vuoksi, joten asunto oli usein hämärä ja noh.. Ankea! Eipä paljoa huvittanut häärätä hämyisessä keittiössä ja kahdestaan kokatessa joutui koko ajan varomaan toista. Muutamia jänniä tilanteita koettu, kun Douda tiskaa veitsiä ja minä yritän samalla kokata...

 
Rakastan nykyisen keittiömme ikkunasta avautuvaa näkymää takapihamme puutarhaan. Ruoanlaitto ja tiskaaminen on paljon miellekkäämpää luonnonvalossa ja tilaa on molemmille :) Miinuspuolena tosin tiskaamisen kannalta mainittakoon pienet lavuaarit. Onneksi löytyy tiskikone niin ei tarvitse kovin monesti veden kanssa roiskia. Jaa miksikö roiskia? Jostain syystä hanan paineet on ihan päin mäntyä ja lämmintä vettä valuttaessa hana räiskyttelee niin pahasti, että tiskaaja saa siinä samalla astioita pestessä nauttia mukavasta pikku suihkusta!  ;) 

Muutama muu pieni miinuspuoli keittiössä löytyy yllä olevasta kuvasta: Pieni pakastin ja kiertoilmauuni. Syytän osittain tuota pahaista kiertoilmauunia minun leipomusten pilalle menemisestä.. Muutoin ruoanteko sillä onnistuu kyllä ihan hyvin, mutta kakun ja erän muffinsseja se on jo ”tuhonnut” :/  Sitten tuo pakastin. Avuttoman kokoinenhan se on ja olenkin jo jonkun aikaa yrittänyt bongata täältä pientä arkkupakastinta, mutta sille ei oikein tunnu löytyvän hyvää paikkaa keittiössä. Toistaiseksi pieni pakastimemme saa siis toimia minun jäätelöiden ja jääpalojen kylmettäjänä, katsotaan kasvaako käyttötarve vauvan synnyttyä :) 

Yksi jännä homma jonka olen huomannut: Douda ei meinaa ikinä oppia mitä missäkin keittiön kaapissa lymyää (tuntuu kyllä olevan joku miesten mallivika). Silloin harvoin kun nakitan Doudan tyhjentämään tiskikoneen, löytyy astioita sitten mitä oudoimmista paikoista. Yhdessä vaiheessa harkitsin pistäväni jokaiseen kaapinoveen listan siitä mitä ko.kaappiin kuuluu laittaa.. :P Sanoinko jo kenties että tykkään organisoida asioita ja pitää kaiken järjestyksessä? Taitaa olla vähän äitiltä perittyä :)

Doudan vihaama pieni kyltti ikkunalaudalla – But it’s so true!

Ensimmäistä kertaa sain aikaiseksi kasvattaa yrttejä – Ikean Örtig yrttilajitelma



No comments:

Post a Comment