Sunday, May 27, 2012

Meidän oma pieni paratiisi part 1


Aurinko! Irlannissa paistaa aurinko! Aiemmat viikkoja kestäneet vesisateet sulkivat minut tehokkaasti neljän seinän sisään mutta nyt kun kelit ovat hyvät, on ollut mukava päästä vähän touhuilemaan puutarhan puolella. Viidakko nimitys sitä kyllä alussa kuvasti paljon paremmin.. Hommaa olikin ihan mukavasti kun edelliset vuokralaiset eivät olleet sen kummemmin pistäneet tikkua ristiin puutarhan hoidossa.

Kukkapenkki ennen

Piha ja pensaat ennen

Kukkapenkki piti kääntää ja mullat piti osittain vaihtaa koska kääntämisen yhteydessä esille kaivettiin mm. kiviä, muovipalloja, tinasotilaita ja jopa yksi Irlannin punta löytyi (Ei jäänyt epäselväksi etteikö kukkapenkki mahdollisesti ollut jopa 10 vuotta koskematta). Douda sai tehdä raskaimmat hommat (kaivaa ylös kuivuneet puskat ja juuret) ja minä sitten kyykin mahan kanssa parhaimpani mukaan kukkapenkin ääressä. Kukkapenkkiin päädyttiin istuttamaan kahta eri dahliaa (joiden kimppuun perhanan etanat ovat jo käyneet!), campanulaa ja lobeliaa. Millä etanat saisi pysymään kaukana kukista? Auttakkee!

Hommat puolivälissä

Kukkapenkin yllä olevan seinäköynnöksen poistaminen oli melkoinen operaatio joka kesti lähes tunnin. Ensin tuo puska piti pätkiä palasiksi ja sitten vielä kammeta seinämään juurtuneet osat saksilla irti. Hommaa ei myöskään nopeuttanut köynnöksen "asukkaiden" vipeltäminen käsiä pitkin. Koska köynnös meni osittain naapurin puolelle, yritin olla mahdollisimman varovainen etten vaan puistele kuivuneita lehtiä heidän puutarhaansa (itsellä ainakin sapettaisi jos naapuri menisi ja tiputtaisi oman rehunsa jätöksiä meidän puolelle!). Kun tuo urakka oli ohi, pääsin taas mukavasti polvilleen ähisemään ja kaivamaan noita kivoja rikkaruohoja laattojen välistä.


Perjantaina saatiin vihdoinkin ostettua kalusteet puutarhaan. Pääsenpä minäkin mahaa paistattelemaan vielä ennen lähtöä! :) Oli todella ihana syödä Doudan kanssa aamupala auringon paistaessa ja lintujen laulaessa - harvinainen kokemus Irlannissa! Vasemmassa ylälaidassa näkyvä pensas koki pienen parturoinnin kun sain puutarhasakset käsiini ja sen verran lapionkin kanssa riehuin että sain kaivettua Doudalle rajat mistä kohta poistaa nurmea. Sen jälkeen vaan haketta tilalle ja lopputulos on oikein siisti!


Eilen tuli käytyä vielä uudestaan puutarhakaupassa hakemassa lisää haketta ja mukaan sattui myös tämä kaunis amppeli. Äiti saa hoitaa kukkien tunnistuksen ensi viikolla tullessaan, itse olen siinä ihan avuton.. Ehkä pitäisi ostaa joku aiheeseen liittyvä kirja kun yli puolet puutarhan puista ja pensaista ei kolkuta kelloja yhtään.

Nyt vietänkin viimeiset paksut päivät puutarhassa rennosti loikoillen!

(P.S. Doudan mukaan puutarhassa riittää vielä hommaa eli part 2 tiedossa myöhemmin)

No comments:

Post a Comment