Friday, May 25, 2012

”B&B Ninni ja Douda”


Viime postauksesta on näköjään vierähtänyt jo hyvä tovi. Olen ollut t o d e l l a väsynyt ja joka aamu peilistä on tervehtinyt pandakarhua muistuttava naamavärkki. Nyt vihdoin kun Irlannissa on kesä (uskomatonta), on energiatkin nousussa! :) Kaikki pienet projektit ovat alkaneet edetä, joten tämän kerran postaus koskee projektia VIERASHUONE.

Monta viikkoa tuijottelin vierashuoneen kaaosta ja päätin aina, että ”huomenna sitten...”. Onneksi Doudan avustuksella homma saatiin vihdoin hoidettua (kestihän siinä sitten jopa hurjat 30 minuuttia)! Päiväpeitto menee vielä jossain välissä vaihtoon heti jahka jostakin löydän juuri sellaisen mitä etsin: Isoa printtiä ja selkeät värit, ehkä hieman Vallilan tyyliin? Myös helmalakana taitaa olla tarpeen vaikka onneksi alla olevassa kuvassa ei näy sitä "upeaa" siniruutukuviota, joka päiväpeiton alta jalkopäässä kurkkailee. Miksi patjojen päällyskankaiden pitääkin olla niin kamalia?!


Parasta meidän sängyissämme on kuitenkin se, että jalkojen sijaan sängyissä on rullat alla! :)  Kätevää siivotessa ja sisustaessa, mutta joskus vähän häiritsevää kun sänky liikkuu pienestäkin työnnöstä.  Sänky koostuu siis kolmesta eri palasta: Pohja on kaksi yhdistettyä palaa, jonka päälle on laitettu runkopatja. 
 
Muuta logiikkaa en tuolle kahdelle erilliselle pohjapalalle keksi kuin sängyn kuljetuksen helpottaminen: Mahtuu helpommin kapeisiin portaisiin ja tiukkoihin kulmiin. 


Säilytystilaa ei oikeastikkaan voi olla KOSKAAN liikaa ja koska vierashuoneessa sattui löytymään sopiva nurkka, päätimme laittaa sinne vauvan huoneeseen tarkoitetun vaatekaapin (kun se sinne vauvan huoneeseen ei mahtunut sitten ollenkaan). Suurin osa talomme kalusteista oli täällä jo entuudestaan ja onneksi kaikki on suhteellisen hyvässä kunnossa, koska kalusteet kuuluvat vuokraan. Joskus voi kuitenkin olla vaikeaa löytää Irlannista asuntoa/taloa, jossa miellyttää sekä kalusteet, että pohjapiirros. Törmäsin itse esimerkiksi useisiin upeisiin taloihin, jotka kuitenkaan eivät miellyttäneet kalusteiden osalta lainkaan. On niitä kyllä Suomessakin nähty: Upea moderni asunto jonka sisustus on kuin Martta-mummon tuvasta revitty.

 
Vierashuoneessamme kaikki neliöt on otettu tehokkaasti käyttöön. Huoneessa on kiinteä vaatekaappi ja sen viereen vuokranantajamme on löytänyt täydellisesti mitoitetun kirjoituspöydän. Asuntoa etsiessämme tutustuimme kahteen muuhunkin samanlaiseen taloon naapurissa, ja niissä taloissa kirjoituspöydän tilalla oli seinään kiinnitetty taso, mikä ei minua miellyttänyt lainkaan (ei sillä että toisen talon kuselta lemuavat kokolattiamatotkaan olisi mitenkään mieltä ylentänyt). Työpöydän yläpuolella olevaan hyllyyn asettelin muun muassa äidiltä saadun Martta Wednelinin kuvittaman muistikirjan (hyllyn vieressä myös Martta Wendelinin kalenteri), Doudan äidiltä saadun eiffeltornin muotoisen hajuvesipullon sekä äidiltä Maltan tuliaisiksi saadun puisen ”Malta bus” lasinalustelineen. Tuo uskomattoman tökerön näköinen muovitähti onkin sitten töissä saamani ”Star of the month”-pysti, jonka vitsillä asetin näkyville kun sellainen kerta on saatu :)


Nyt kun vierashuone on vihdoin järjestetty kuntoon, ei muutako teretulemast!





3 comments: