Saturday, April 28, 2012

Valmistautuminen h-hetkeen on alkanut...

Synnyttämään ei kuitenkaan ihan vielä olla menossa, mutta sairaalakassit alkavat pikkuhiljaa täyttyä tavarasta. Ja kyllä, kyseessä on nimenomaan useampi laukku, jota yritän pakkailla, koska yksi ei vain millään riitä. Toisin kuin Suomessa, Irlannissa synnyttämään saapuvan äidin täytyy raahata mukanaan melkoinen tavaramäärä! Pahimmassa hädässä sairaalasta toki saa tiettyjä tykötarpeita, mutta suuri osa varustuksista oletetaan löytyvän äidiltä itseltään. 

Tässäpä siis listaa siitä, mitä sairaalani ja irlantilaiset äidit suosittelevat ottamaan mukaan (jätän osan turhakkeista listaamatta, irkkumammat kun haluavat sairaalaan myös meikkejä ja hiustenkuivaimia jne)  

Äidille
- Synnytysvaatteet (kyllä, synnytetään ihan omissa vaatteissa)
- Äitiyskansio (vastaa Suomen neuvolakorttia)
- Yöpaitoja
- Aamutakki ja tohvelit
- Pyyhkeitä
- Siteitä (ISOJA, erityisesti synnyttäneille äideille tarkoitettuja)
- Hygieniatuotteita kuten shampoo, hoitoaine, suihkugeeli, kylpysieni, hammarharja- ja tahna, hiusharja, huulirasva, dödö, kosteusvoide
- Pikkuhousuja (suositeltavana kertakäyttöisiä), mielellään mummomallia ja isoa kokoa, ettei purista jos vaikka joutuu sektioon ja pitäähän niiden jättisiteidenkin sinne sekaan mahtua
- Nenäliinoja (ymmärrän toki että synnytys herkistää ja saattaa nenäkin siinä vuotaa, mutta että pitää erikseen omat nenäliinatkin tuoda..)
- Rintaliivit (minun tapauksessa imetysliivit, imettäminen ei kuulu läheskään jokaisen irlantilaisäidin toiveisiin)
- Liivinsuojia
- Puhelin ja laturi (ei sovi unohtaa myöskään adapteria kun on Suomesta hankittu laturi)
- Naposteltavaa ja juotavaa

Vauvalle
- Bodeja
- Potkareita
- Neulepuseroita (tämä on vähän jännä, mutta kuulemma todellakin sairaalassa vaativat, että vauvalla on neulepusero päällä mm. kotiin lähtiessä)
- Vaippoja
- Myssyjä
- Puhdistusliinoja
- Pumpulia
- Hoitovoidetta ja baby lotionia (hoitovoidetta otan varalta pienen purkin, baby lotionia en)
- Ruokalappuja - Nämä korvaan ehdottomasti harsoilla. En ole koskaan nähnyt ketään imettämässä vauvaa, jolla killuu ruokalappu kaulassa!
- Tumput
- Tutteja

Ja toki sitten viimeisenä päivänä Doudan täytyy tuoda autokaukalo ja kassi, jossa on molempien kotiutumisvaatteet. Luin vähän irlantilaisten synnytystarinoita ja moni vaikutti olevan sitä mieltä, että sairaalakassien sisällöt tulisi olla laitettu ”kategorian” mukaan omiin pusseihinsa. Tämä on toki kätevää muun muassa synnytyksen jälkeen, kun kätilö tulee pyytämään vauvan ensivaatteita. Koska minä en välttämättä kykene/jaksa niitä alkaa tonkimaan kassista, on niiden helpompi olla omassa pussukassaan, jonka Douda voi nopeasti antaa kätilölle.

Alla olevilla tavaroilla olen saanut jo täytettyä kaksi kassia ja vielä puuttuu muutama tärkeä asia (kuten useammat imetysliivit, vaatteita, osa hygieniatuotteista, äitiyskansio, laturi ja niin edelleen). Kolmannessa kassissa tuleekin olemaan ainoastaan vauvalle tarvittavia vaatteita, joita en ole vielä onnistunut päättämään, kun on niin paljon mistä valita. Ja jos totta puhutaan niin jotenkin epäilyttää pakata kolmekiloiselle tarkoitettuja vaatteita, kun päähäni on jo pinttynyt ajatus ”jättiläisvauvasta”, joka painaa ainakin sen neljä kiloa heti syntyessään! :) 


No comments:

Post a Comment