Friday, April 27, 2012

Welcome to our new home!

Asuimme lähes vuoden edellisessä asunnossamme, joka oli irlantilaisittain kolea ja jonka ikkunat vetivät niin kovasti, että tuulisimpina päivinä verhotkin heiluivat. Vuotta aikaisemmin kiinteistönvälittäjämme oli mainostanut asunnon takapihalla olevaa ”private patiota”, joka sitten olikin kaikkea muuta kuin yksityinen! Naapurimme löysivät takapihastamme oivan oikoreitin heidän takaovensa ja parkkipaikan välille, naapurin herra ja hänen tuttavansa erehtyivät muutaman kerran luulemaan meidän asuntoamme omakseen, taloyhtiön lasten mielestä kivien viskominen ikkunoihin oli melkoista hupia ja yliherkkien varashälyttimien huutavat sireenit olivat osa jokapäiväisiä sulosointuja.

Tuossa olikin meillä jo ihan sopivasti syitä aloittaa uuden asunnon etsiminen – kodin, jossa voisimme aloittaa seuraavan taipaleemme elämässämme perheenä vauvan synnyttyä. Halusimme, että asunnossamme olisi enemmän neliöitä ja säilytystilaa, mutta pidimme tärkeänä myös asunnon sijaintia työpaikkamme ja rauhallisen ympäristön kannalta. Muutaman kuukauden etsinnän jälkeen löysimmekin juuri sen, mitä olimme etsineet – ihanaa!

Mielestäni muuttaminen on mukavaa, koska sen myötä pääsen aina tekemään kahta mielipuuhaani: organisoimaan ja sisustamaan :) Tulenkin kirjoittamaan useamman postauksen uuden asuntomme muuttumisesta kaaoksesta kodiksi.

Aloitan toivottamalla teidät tervetulleeksi asuntoomme, joten astukaa sisään kotoisaan eteistilaamme! Tai no..... kuten kuvista näkyy, ensireaktio eteisestä ei ollut kotoisa vaan synkkä ja viileä. 

Rakastan värejä ja yksityiskohtia: Mitä värikkäämpää ja erikoisempaa, sen parempi! Hankaluuksia eteistilan kanssa tuotti vaativa pohjapiirrustus. Olen edelleen vähän vaiheessa säilytysratkaisujen kanssa, joten jätin toistaiseksi kuvaamatta keittiöön menevän käytäväosuuden.Toivottavasti saan sen viimeisteltyä ennen vauvan syntymää!

 Minulla on paljon erilaisia huiveja ja tykkään vaihdella huiveja päivittäin. Tällä hetkellä huivit roikkuvat porraspylväistä, mutta keräävät helposti pölyä portaikon matosta. Ideoita huivien säilytysmahdollisuuksista otetaan ilomielin vastaan!


Pidän eteistilan tummasta lattiasta sellaisenaankin, mutta sateisina päivinä kaipaisin mattoa, joka keräisi enimmät kurat. Yleensä en ole suuremmin innostunut tervetulomatoista, mutta nyt jostain syystä ihastuin Argosin Home Sweet Home kynnysmattoon!

Keittiöön johtavalle käytäväosuudelle olen jo hetken aikaa yrittänyt katsella mattoa, mutta Irlannista ei tunnu löytyvän kunnollisia värikkäitä räsymattoja. ”Räsymattomaisin” matto löytynee tällä hetkellä Ikeasta: Andrupin monivärinen kudottu matto

Takeille en ole vielä keksinyt kunnollista säilytysratkaisua eteisessämme, mutta löysin Argosista ihanan Home sisustuskoukun

Vielä kun saisi porakoneen hankittua niin pääsisin kiinnittämään koukkuja seiniin :)

1 comment:

  1. Ihanan näkönen koti! Lisää kuvia siitä sitte! :) ja ulkoaki otettuja!

    ReplyDelete