Saturday, July 14, 2012

Tavaraviidakko


Moni ensimmäistään odottava pohtii aina päänsä ihan reikäjuustoksi miettiessään mitä ihmettä sitä kotiin kannattaa hankkia valmiiksi ennen vauvan syntymää, että selviytyy vauvanhoidon ensimmäisistä haasteista. Mekin Doudan kanssa tehtiin piiiiitkät ostoslistat (tai siis minä tein ja raportoin aina Doudalle uusista lisäyksistä) ja valmisteltiin hoitopöydän sisällöt tulevan pirpanan palvelemiseksi. Tarjonta kaupoissa on ihan älytön ja veti tämänkin mamman pollan kyllä ihan solmulle mutta googlailemalla selviydyttiin kalleimpien ostoksien valinnassa. Tästäpä tuli nyt idea paljastaa millä me selviydymme oman sinappikoneemme ylläpidosta!

Tilan hyötykäyttämiseksi meidän makuuhuoneessa olevasta pinnasängystä on tullut väliaikaisesti piikan peti ja hoitotaso. Pinnasängyssä onkin tarpeeksi tilaa säilytellä kaikki vaipanvaihtoon ja piikan tyytyväisenä pitämiseksi tarvittavat romppeet.
  • Babywipesejä käytämme yöllisissä vaippojen vaihdoissa ja päivisin ”pierujen” puhdistamisessa. Jos vaippa on vain märkä, puhdistamme piikan lämpimässä vedessä kostutetuilla isoilla vanulapuilla. 
  • Eikä unohdeta niitä vaippoja! Suurempien hajuhaittojen välttämiseksi hankimme tuoksuvia vaippapusseja. Eipä tarvi vauvelin eikä meidän nukkua ihanassa pissakakka lemuissa. 
  • Vaupanvaihto tapahtuu Ikean Cullunge hoitoalustalla johon on ONNEKSI saatavilla erikseen myynnissä olevia päällisiä, nopea vaihtaa uusi päällinen kun edellinen likaantuu ohilennoista! 
  • Talkki ja vauvaöljy on hankittu nyt ihan vasta kun pikkuisen iho alkoi mahasta ja jaloista olemaan kuiva mutta kainalot hautuivat. Bepanthen saatiin mummolta Suomesta ja sitä ollaan myös levitelty pahempiin kuivumiin. 
  • Gro-Egg tuli hommattua jo varmaan raskauden puolivälissä, ei mikään pakollinen hyödyke mutta kertoo nopealla vilkaisulla pitääkö piikalta käydä vähentämässä tai lisäämässä peitettä yöllä. 
  • Rintapumppu , liivinsuojat ja maidonkerääjät on minulle ollut ihan ehdoton varustus! Heti muutaman tunnin sisällä laitokselta kotiin tulemisesta oli paita märkänä ja siitä asti liivinsuojia kulkee mukana mihin ikinä menenkin. Rintapumpulla (Tommy Tippee manuaalinen) saan helpotettua rintojen pinkeyttä ja maidonkerääjätkin täyttyvät useilla syötöillä hetkessä!  
  • Harsoja on saatu ja hankittu varmaan reilusti yli 20 kappaletta yhteensä koska niitä todellakin tarvitsee meidän pikku pulauttelijan sotkuja siivoamaan ja damagen ennaltaehkäisyyn (enkä jaksa pyykätä kolmea kertaa päivässä) plus maidon pyyhkimiseen jos tykit laukoo ennen kuin piika on saanut suunsa auki asti.                          

Meidän yksi lempparituliainen Suomesta on vauvan hanskat. Piikalla on paha tapa unissaan ähistessään hieroa ja raapia käsillään naamaa joten näillä turvataan ihon ehjänä pysyminen, eikä muuten lähde kädestäkään ihan helposti pitkän resorin ansiosta. 
Piikan mielestä lempparituliainen on varmasti kummitädin ostama hiirulainen joka hängästä vetämällä pimputtelee ihanat unimusiikit. Harmi vain kun häntä ei ole esim. metrin mittainen, nyt kun pitää aina iltaisin minun ja Doudan käydä muutaman minuutin välein vetelemässä musiikkia kuulumaan ennenkuin pikkuinen hermostuu.

 
Kaikkea tavaraa ei ole tarpeen säilyttää tällä hetkellä käytössä olevassa hoitopisteessä joten ne on säilötty piikan omaan huoneeseen. Piikan huoneen hoitopöytä on erittäin hyvä säilytyspaikka ja sen laatikot ovatkin jo melko täynnä (vaikka eivät ihan järjestyksessä olekkaan).
  • Ylimpään laatikkoon on kerätty kaikki tutit, tuttipullot, ylimääräiset liivinsuojat, rintapumpun tarvikkeet, korva/otsakuumemittari, nenä-frida, pururengas (tulevia jyrsintöjä varten), raskauteen ja vauvanhoitoon liittyvä kirjallisuus ja esitteet sekä turhaa tarviketta, kuten minun nenäliinoja ja sektiohaavan sidetarpeita sekä sairaalasta ylimääräiseksi jääneet kertakäyttöpikkarit.
  • Keskimmäiseen laatikkoon keräsin kaikki piikalle tällä hetkellä sopivat (kohta pieneksi menevät) vaatteet, jotta Douda kykenisi selviytymään vaatteiden vaihdosta ilman, että minun tarvii joka kerta näyttää 1. Mistä ne vaatteet löytyy 2. Minkä kokoinen on nyt se sopiva koko.
  • Alimmasta laatikosta löytyy kaikki liinavaatteet; pyyhkeet, lakanat ja peitot. Laatikossa on myös sitterin päällystä ja kaurapussi kun parempaa säilytystilaa ei löytynyt.

Vaatekaappi on täytetty suurimmaksi osaksi mummojen ja tätien toimesta, itse olemme tainneet vain muutaman hassun rievun hankkia. Kuten kuvastakin huomaa, löytyy vaatteita jo useasta eri kokoluokasta (vaaleanpunainen laatikkokin on täynnä vaatetta!). Mikäli kuitenkaan et omaa yli-innokkaita sukulaisia, kannattaa hankkia alussa perustarpeisiin riittävä vaatesetti vuodenajan mukaan. Esimerkiksi meillä selviydyttäisiin seuraavalla listalla:
  • About 10 bodya (pitkähihaiset aina hyvä valinta ellei satu olemaan lämmin kesäsesonki)
  • Neljät-viidet housut (sukkaosalliset meidän lempparit)
  • Muutamat sukat (jos housut on liian isot synnäriltä tullessa saa lahkeet kätevästi ”ankkuroitua” sukilla jalkoihin)
  • Kaksi tai kolme puseroa/neuletta (vuodenajasta riippuen paksumpaa tai ohuempaa)
  • Lakkeja ja myssyjä tarpeen mukaan
  • Yöpukuja (vähintään kaksi siltä varalta että napero päättää illalla/yöllä turautella sen ensimmäisen käyttökelvottomaan kuntoon)
  • Kankaisia hanskoja kun se ipana kuitenkin joskus tykkää sitä naamaansa sorkkia ja kynsiä ei vain voi olla jatkuvasti leikkaamassa! 
Kyllä tuolla listalla jo vauvan tyytyväisenä pitää ainakin siihen asti että kaikki on likaisena ja pyykkikone pistetään laulamaan.

Vaatekaapin alaosa onkin sitten tällä hetkellä säilytystilana vaipoille, babywipeseille, kaukalon pehmukkeille sun muille härpäkkeille. Ihan vain kuvaa varten sain siivottua roinat lattialta kaappiin :D

No comments:

Post a Comment